Spreuk van de Maand

Spreuk van de Maand

vrijdag 1 oktober 2010

Pompoen-cake

Oktober - pompoenmaand! :)

October - pumpkinmonth! :)
Deze maand is mijn plan om iets te gaan doen met pompoen!
Youp heeft dit prachtexemplaar als eerste uit de tuin gehaald. Ik vroeg om een pondje pompoen en kreeg een schokkende 5,8kg! :)

This month I' m planning to do something with the pumpkins.
Youp took this beauty from the garden. I asked for a pound and this one weights a shocking 5.8kg! :)

 Ik ben begonnen met het koken van pompoenpuree. Gewoon pompoen in blokjes snijden en met een kopje water zachtjes koken voor een kwartiertje ofzo. Ergste vocht afgieten en staafmixer er in!

I started making mashed pumpkin. Just cut the pumpkin in small pieces and simmer for about 15 minutes with a cup of water. Poor the water away and use the mixer to get this!
 Dit zijn de ingredienten voor een heerlijke pompoen-cake:
1,5 theel. zout
1 eetl. gemalen nootmuskaat
1 eetl. kaneelpoeder
150ml water
1 zakje bakpoeder
200gr chocolade in kleine stukjes
250ml plantaardige olie
4 eieren (vers van de kip natuurlijk! :))
400gr pompoen-puree (kan evt. ook uit blik)
450gr bloem
500gr rietsuiker
75 gr gehakte noten (walnoot of pecannoot is mijn favoriet!)

Here' s the list of ingredients for this wonderful pumpkin-cake:
1.5 teaspoon salt
1 tablespoon grounded nutmeg
1 tablespoon grounded cinnamon
150ml water
1 bag baking powder
200gr chocolate in small chunks
250ml vegetable oil
4 eggs (fresh from our own chickens of course! :))
400gr mashed fresh pumpkin (also sold canned but I prefer fresh)
450gr flour
500gr raw demerara sugar (says the package...)
75gr nuts ( I like walnut or pecan)

 Verwarm de oven voor op 180C (hetelucht). Vet je bakblikken in  en bestuif met bloem.

Meng in een grote kom de suiker, pompoen, olie, water en eieren. Mix dit tot een glad geheel.
Roer de bloem, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder en zout er door.
Meng de chocolade en noten er voorzichtig door.

Vul de bakblikken voor de helft tot drie-kwart.

Pre-heat oven 180C. Grease baking pans and cover in floor.

Mix sugar, pupkin, oil, water and eggs in a big bowl to a smooth mixture.
Add flour, cinnamon, nutmeg, baking powder and salt and mix.
Carefully mingle the chocolate and nuts through.

Fill baking pans halfway to three quarters.

 Schuif de bakblikken in de oven en bak in ongeveer 1 uur gaar. Je kent het wel even een prikker er in om te checken of het gaar is...
Af laten koelen op een rooster en dan pas de bakvormen verwijderen.
(Tja, geduld is niet mijn sterkste punt hier... Dan geurt de hele keuken lekker en moet je wachten... :))

Put the baking pans in the oven and bake for 1 hour. You know the drill, poke the cake with a knife or something to make sure he' s done...
Let cool on a rack and then remove the pans.
(Not my best time of baking... The kitchen smells delicious and I have to wait... :))
Ha, maar dan is het klaar!
Heerlijk met een dotje slagroom!!! :)

But then it' s done!
Lovely with a dash of whipped cream!!! :)

ENJOY!!!!